Táborok

Fogócska Alkotótábor

Többnyire népi gyerekjátékokon alapuló, nagymozgásos szabadtéri játékokat tartalmaz. A gyerekek megismerkedhetnek majd a bogáncsdobás, a hétkövezés és a gúnyalopás elnevezésű játékokkal, összemérhetik majd tudásukat különböző társasjátékok játszása közben. Szabadidős tevékenységek is tarkítják a programot, barangolás a környéken, helyi nevezetességek megtekintése. Népi gyerekdalok, furulyatanulás és vidám hangulat várja az érdeklődőket.

  • 6 – 11 éves gyerekek
  • 20 fő 

Animációs tábor

Az animáció egy olyan mesterség, amely ötvözi az irodalmat, a mozgásművészetet, a zenét, a rajzot, a barkácsolást és a fotográfiát.
A résztvevőknek lehetősége lesz kreatív határaik tágítására egy kellemes, természetközeli környezetben.
Szeretettel várjuk az érdeklődő iskolásokat, egyetemistákat, de akár felnőtteket is, mivel semilyen előzetes képzettség nem szükséges.
Ez a tábor azoknak a 12 évet betöltött fiataloknak szól, akik már régóta szeretnék kipróbálni az animációkészítést, esetleg már kísérleteztek animációs technikákkal.
A tábor résztvevői nemcsak hagyományos animációt készíthetnek (közösen és/vagy egyéni módon), hanem tűnemezelést is tanulhatnak az animációs bábkészítés közben, kreatív barkácsolást gyakorolhatnak, illetve az animációk alapjául szolgáló zenét is helyben játsszuk fel (zenei képzettség sem szükséges).
A haladóknak jó lehetőség ez akár saját filmtervek megvalósítására is folyamatos szakmai konzultáció mellett.

  • 14 évet betöltött gyerekek
  • 20 fő 

Drámatábor

Az ötnapos tábor két fő műhelyből áll: a színjátszás műhelybe azokat a fiatalokat várjuk, akik 

iskolájukban tagjai irodalmi színpadnak, színjátszó-körnek, versmondó műhelynek és érdeklődési körükben intenzíven jelen van a színház.

A tábor különösen hasznos lehet azok számára, akik a későbbiekben színházzal kapcsolatos tevékenységekbe szeretnének kezdeni. A kommunikációs műhely keretében pedig elsősorban a mobil-kommunikációra helyezzük a hangsúlyt. Hogyan igazodunk el a közösségi oldalokon, hogyan döntjük el, hogy mi az igaz és mi a hamis, hogyan fotózunk mobiltelefonnal, hogy minél sokatmondóbb legyen a kép, hogyan készítünk rövid videókat. 

 

  • 12 évet fölötti gyerekek
  • 20 fő 

Gitártábor

Az ötnapos tábor célja a játékos zenetanulás, illetve a már megszerzett tudás elmélyítése. A haladó gitárosoknak lehetősége lesz duo, trió formációk kialakítására, valamint kamarazene és minden este jam session várja az érdeklődőket. Közös zenélések és hangulatos tábortűz zárja a programokat. 

 

  • 12 évet betöltött gyerekek
  • 25 fő 

Kézműves tábor

Szeretsz művészkedni? Több dolog is érdekel egyszerre,de nem tudsz részt venni külön minden táboron? Ez a kézműves tabor a neked való!
Sok új ötlettel és játékkal vár rád a Homoródon zajló kézműves tábor. A tábor a szabadidő hasznos eltöltéséhez biztosít lehetőséget. Célunk elsősorban a kézügyesség és a kreativitás fejlesztése, az alkotói munka segítése, türelemre és kitartásra való ösztönzés, a szépérzék fejlesztése. Itt mindenki megtalálja az egyéniségégez legjobban illő foglalkozást. A tábor alatt olyan nem mindennapi tevékenységekkel találkoznak mint például a batikolás, nemezelés, gyöngyfűzés, hímzés, bútorfestés, fafaragás, népijáték készítés, körmönfonás, bogozás. Az egyéni munkák mellett lehetőséget nyílik a csoportos együttdolgozásra, megélve a közös munka alkotó örömét. A táborban résztvevők megtanulják az eszközök használatát, továbbá azt is, hogyan kamatoztathatják ötleteiket. Célunk a bemutatott technikákkal egy olyan alkotó folyamat elindítása, amely a gyereket hazatérése után tovább ösztönzi az alkotásra és további új technikák kipróbálására. Az alkotó tevékenység mellett aktív pihenésre, kirándulásra, strandolásra, játékra is lehet számítani. Minden program a szabadban zajlik, ha az idő is engedi. A tanulás mellett hangsúlyt fektetünk a táborozók testi, szellemi felfrissülésére. Önfeledt kikapcsolódást, játékot biztosítunk hozzájárulva az önállósulás fejlődéséhez, társaskapcsolatok kialakulásához. A tábort első sorban kreatív, alkotni vágyó és szerető gyerekeknek ajánljuk, de szívesen látjuk azokat is, akik valami újat szeretnének kipróbálni.
  • 14 évet betöltött gyerekek
  • 20 fő